Süt ile Fas tarifi
Morocho con leche'nin tarifi,
morocho diye Kredi hesaplama
bilinen
beyaz bir mısır çeşidi ile hazırlanmış tipik bir Ekvador tarifidir.
Moroco con leche
Ekvador'da herhangi bir sokak
yemekhanesinde bulunabilecek çok tipik bir tatlı yemektir.
Çeşitli morocho ve süt ile
mısır ile hazırlanır ve sıcak veya soğuk alınabilir, verilen kalınlık da her
birinin tadına bağlıdır.
Tercihlerimize göre kuru
üzüm, karanfil, vb. İle sütlü puding tarifi ekleyebiliriz.
İnek sütü içmeyenler bu
tarifi her çeşit sebze içeceği ile hazırlayabilirler: soya, yulaf, badem veya
pirinç.
Morocho con leche'nin
malzemeleri (4 kişilik)
350 gr iyi doğranmış morocho.
1 litre ve ½ süt.
100 g şeker veya panela.
2 orta boy tarçın çubuğu.
Morocho con leche'nin tarifi
Geleneksel yol: morocho'yu
gece boyunca beklettikten sonra kaynatırız, süzeriz ve çok incedir. Bir kez
toprağa bıraktıktan sonra, bir Kredi hesaplama
kaç
saatliğine ıslanacağız, sadece en iyilerle kalmayı yeğleriz.
Diğer seçenekler: doğrudan
morocho öğütmek ve gece boyunca emmek için bırakın. Sabah suşu. Düşük ısıda bir
saat boyunca süt ve tarçın çubuğu ile doğrudan kaynatın.
Yaklaşık 30 dakika boyunca
suyla kaynatılan, kenara koyduğu en kalın kısımları da ekleyen biri var. Başka
otuz dakika pişirin ve süt, şeker veya esmer şeker ve tarçın tozu ekleyin.
Geleneksel yöntemi seçersek
morochoyu doğrudan sütte pişirirsek, şekeri ekleyip, servis yapmadan önce
tarçın serpin.
Sütlaç elde etmek için önemli
olan şey, sevdiğimiz dokuyu elde etmek için kaynatmaktır. Çok kalın olsaydık,
soğumaya bırakın.
Bizim tavsiyemiz
Tadını zenginleştirecek küçük
bir tarçın tozuyla servis yapabiliriz
Yorumlar
Yorum Gönder